EskilstunaEskilstuna

Nyheter från Eskilstuna

Annonser
Senaste Nytt
svt.se - Östnytt
[Liknande]

Krematorium i Sörmland är miljöbovar


De flesta i Sverige kremeras efter sin död. Hela 80 procent väljer kremation framför jordbegravning. Men nu hotas den verksamheten i Sörmland. De tre krematorium som finns i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm släpper nämligen ut för mycket kväveoxid.
2014-05-09 09:42

Liknande Artiklar
SR.se - Sörmland
[Liknande]

Små rörelser på bostadsmarknaden


Priserna på bostadsrätter i Sörmland har legat still under sommaren. Däremot har priserna ökat med 15 procent i Nyköping, men minskat med nästan lika mycket i Strängnäs. Det visar siffror Mäklarstatistik. I landet i stort har priserna minskat något. Villapriserna däremot har minskat med åtta...
2009-08-12 08:25

SR.se - Sörmland
[Liknande]

EU-miljoner till länet


Regionförbundet Sörmland får 10,7 miljoner kronor av EU:s regionala utvecklingsfond. Pengarna ska användas till att utveckla fler idéer och innovationer i hela Sörmland, men tyngdpunkten kommer att vara i Eskilstuna, Katrineholm, Nyköping och Strängnäs.
2010-12-14 07:01

SR.se - Sörmland
[Liknande]

"Verksamheter kan tvingas stänga"


Svininfluensan kräver stor beredskap både på sjukhus och i kommuner i Sörmland. Hittills finns 17 inrapporterade fall i Sörmland, men upp till 50 procent av befolkningen kan drabbas om det blir en pandemi. Det rör sig alltså om hundratusentals personer bara i sörmland.
2009-07-21 13:17

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Sörmland i våldstoppen


I Sörmland sker det flest våldsbrott i hela Sverige, sett till antalet invånare. Det visar ny statistik från brottförebyggande rådet, BRÅ. Ökningen av våldsbrott har varit konstant de senaste åren, och under det andra kvartalet har Sörmland gått om Stockholm som det våldstätaste länet.
2009-07-10 15:50

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Högst arbetslöshet i Sörmland


Arbetslösheten var i Sörmland högst i landet i maj. Det visar siffror från arbetsförmedlingen. Den totala arbetslösheten var i Sörmland maj 8,8 procent jämfört med 6,8 procent i landet. Det gäller öppet arbetslösa och i arbetsmarknadsåtgärder.
2009-06-11 13:13

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Katrineholm bäst på sopsortering


Katrineholm, Gnesta och Nyköping har tagit ledningen i länstävlingen "Du och EU", som gick av stapeln för drygt en månad sedan. Tävlingen går ut på att kommunerna i Sörmland ska minska restavfallet, öka befolkningsmängden och öka andelen miljöbilar.
2009-06-16 10:01

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Arbetslösheten fortsätter öka


Arbetslösheten fortsätter att öka i länet och i landet i stort. Det visar arbetsförmedlingens senaste statistik för september. I Sörmland ligger arbetslösheten på tio procent om man också räknar in personer i olika åtgärder. Det är högre än i landet i snitt, som ligger på...
2009-10-12 13:44

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Stökig festivalnatt


Festivalerna i Nyköping, Katrineholm och Eskilstuna har gett polisen i Sörmland mycket att göra. Det var en hel del fylla och bråk natten till lördagen i de tre städerna. I Eskilstuna inträffade bland annat ett dråpförsök och ett slagsmål där medlemmar i MC Sweden misstänks...
2009-08-08 08:16

SR.se - Sörmland
[Liknande]

"Rapporteringen blir skev"


Mediebevakningen i Sörmland påverkas negativt av att så få journalister har utländsk bakgrund. Det anser Servat Barzangi, ordförande i Muslimska föreningen i Eskilstuna. Enligt en kartläggning som Sveriges Radio Sörmland har gjort har bara sex procent av journalisterna i Nyköping och Eskilstuna utländsk bakgrund.
2009-06-21 12:06

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Stora skillnader i kyrkoavgifter


Kyrkoavgiften för nästa år är fastställd. I Sörmland är avgiften låg i de flesta församlingar, men det skiljer mycket mellan den billigaste och den dyraste.
2009-12-09 10:22

svt.se - Östnytt
[Liknande]

Nyköping väntas nå 50 procent ekologisk mat redan i höst


Efter ett avgörande i domstol i veckan, ser det nu ut som att Nyköping kommun kommer att nå målet om hälften ekologisk mat redan till hösten. Igår berättade SVT Sörmland att Eskilstuna kommun ska ha hälften ekologisk mat till år 2020.
2014-03-22 09:42

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Dåligt intresse för EU-fonder


Många företagare, organisationer och kommuner i Sörmland är dåliga på att ansöka om pengar från EU: s strukturfonder. Det anser de politiker och den fackrepresentant från Sörmland som är med och väljer ut projekt som får stöd.
2009-06-02 07:07

svt.se - Östnytt
[Liknande]

Stökig natt i Sörmland


Polisen hade mycket att stå i under natten till lördagen i Sörmland. I Eskilstuna blev en man svårt misshandlad bland annat stampad i huvudet vid flera tillfällen av en okänd gärningsman. Flera vittnen finns till händelsen.
2013-09-28 10:33

svt.se - Östnytt
[Liknande]

Helgöppet hos polisen i Sörmland


Polisstationerna i Nyköping, Eskilstuna och Katrineholm extra helgöppet
2012-11-30 11:00

svt.se - Östnytt
[Liknande]

Norrsken i södra Sörmland


Igårkväll var det många som såg norrsken i Katrineholm , liksom i Nyköping och Eskilstuna.
2013-03-18 09:15

svt.se - Östnytt
[Liknande]

Norrsken över södra Sörmland


Igårkväll var det många som såg norrsken i Katrineholm, liksom i Nyköping och Eskilstuna.
2013-03-18 09:45

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Sörmland ska bli ett "matlän"


Sörmland ska bli känt över hela landet för närproducerad kvalitetsmat, det vill föreningen Sörmlands Matkluster. Föreningen består av drygt femtio små lokala matproducenter som gått samman och satsar på att utveckla Sörmland till ett attraktivt matlän.
2009-07-25 11:17

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Sämsta hygienen i landet


Landstinget i Sörmland är sämst i landet på att sköta sin handhygien. Det visar en granskning av sjuksköterskor och läkare på vårdavdelningar i Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping.
2011-06-14 05:24

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Besöksrestriktioner inom vården


Besöksrestriktioner införs inom bland annat kvinnosjukvården och förlossningsvården i Sörmland, uppger landstinget. Det är efter samråd med smittskyddsläkaren som verksamhetscheferna vid kvinnoklinikerna i Nyköping och Eskilstuna/Katrineholm idag beslutat om att införa besöksrestriktioner från och med i morgon på grund av smittorisken för Svininfluensan.
2009-09-02 16:56

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Minskad arbetslöshet i länet


Arbetsmarknaden i Sörmland fortsätter förbättras. Det visar nya siffror från arbetsförmedlingen. I Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping minskade antalet arbetslösa mest jämfört med april förra året.
2011-05-13 13:51

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Katthemmen i länet överfulla


Flera katthem i Sörmland är överfulla, enligt en rundringning som Sveriges Radio Sörmland har gjort. Det är framför allt under de senaste veckorna som herrelösa katter och kattungar har tagits om hand av kommunernas djurskyddsenheter och placerats på katthemmen.
2009-07-29 15:44

Nyheter24.se
[Liknande]

S-politiker kritiseras efter blogginlägg: "Inresta EU-tiggare"


KATRINEHOLM. Göran Dahlström är socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm. Nu har ett inlägg på hans blogg, med rubriken "Jag ger aldrig någonting till tiggare", uppmärksammats rejält i sociala medier efter att det publicerades i förrgår. I inlägget skriver Dahlström bland annat att "det blivit mycket mer...
2014-01-02 12:06

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Ris och ros för alkoholservering


Alkoholserveringen fungerar på de flesta restauranger i Sörmland på ett godtagbart sätt. De anser Sörmlandspolisen, som i helgen gjorde en tillsyn av krogar som har serveringstillstånd för alkoholdrycker tillsammans med representanter från Länsstyrelsen och kommunerna. Men det finns brister på sina håll.
2009-12-01 08:37

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Fler kommuner får 4G


Ytterligare fyra kommuner i Sörmland, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Strängnäs, kommer att få det nya snabba 4G-nätet. Som vi berättat tidigare planerar Telia en utbyggnad i Eskilstuna senaste före årsskiftet.
2010-11-12 17:03

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Allt fler campar i krisens spår


De flesta campinganläggningarna i länet är näst intill fullbelagda. Det visar en undersökning som Sveriges Radio Sörmland ha gjort. Även om besökarna på campingplatserna i Sverige ökat stadigt under de senaste åren så väntas årets besökare slå rekord.
2009-06-27 08:58

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Fler väljer att campa i länet


Fler än vanligt har valt att campa på semestern i sommar. Campingplatserna i Sörmland har haft fler gäster i sommar, jämfört med förra året. Den visar en rundringning som Sveriges Radio Sörmland har gjort till campingplatser i länets alla kommuner.
2009-08-04 08:01

SR.se - Sörmland
[Liknande]

S lovar busslinjer mellan sjukhusen


Om Socialdemokraterna vinner valet i höst kommer expressbussar att införas i Sörmland som binder ihop sjukhusen i Katrineholm, Eskilstuna och Nyköping. Men enligt oppositionen är det här inte en nysatsning utan ett återställande.
2010-08-09 16:47

SR.se - Sörmland
[Liknande]

"Det finns ingen knivskarp gräns"


Domarna i Eskilstunas och Nyköpings tingsrätter har svårt att hitta en förklaring till varför rattfyllerister döms hårdare i Eskilstuna än i Nyköping. I Eskilstuna får två tredjedelar av rattfylleristerna fängelse, i Nyköping bara hälften. Eskilstuna ligger dessutom en bra bit över riksgenomsnittet, enligt en granskning...
2010-01-18 17:14

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Glest om ställen att tanka biogas


Det är ont om tankställen för biogas i Sörmland. I bara tre av kommunerna, Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping, kan bilister och bussförare tanka biogas.
2011-04-22 11:48

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Chef för ny klinik utsedd


Överläkare Margareta Östmark har utsetts till chef för den nystartade kliniken för Specialiserad Rehabilitering i Sörmland. Kliniken startades vid årsskiftet och har verksamhet främst i Eskilstuna och Nyköping, men också i Katrineholm och på Nynäs.
2010-01-14 06:57

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Chef för ny klinik utsedd


Överläkare Margareta Östmark har utsetts till chef för den nystartade kliniken för Specialiserad Rehabilitering i Sörmland. Kliniken startades vid årsskiftet och har verksamhet främst i Eskilstuna och Nyköping, men också i Katrineholm och på Nynäs.
2010-01-14 06:57

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Bästa kranvattnet ska utses


I dag går anmälningstiden ut för tävlingen om Sveriges godaste kranvatten. Hittills har tre kommuner från Sörmland anmält sig Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping. Syftet med tävlingen är att uppmärksamma Sveriges goda och rena kranvatten.
2010-06-30 11:46

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Fler skriver högskoleprovet


Över 2000 sörmlänningar skriver Högskoleprovet på olika platser i Sörmland i morgon, Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. I länet är det 167 fler som skriver provet jämfört med förra året.
2010-10-22 15:12

Katrineholmskuriren
[Liknande]

Valet som spräckte FP i länet


Det finns två läger inom Folkpartiet i Sörmland. Det blev tydligt vid gårdagens omröstning. Eskilstuna och Nyköping höll fast vid nomineringskommitténs kandidat Niklas Frykman. Övriga kommuner röstade på Ewa Callhammar.
2013-11-26 11:18

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Fallande bopriser


Priserna på bostadsrätter i Sörmland har den senaste tremånadersperioden minskat med tre procent. Det visar uppgifter från Mäklarstatistik. I Eskilstuna sjönk priserna med 18 procent.
2011-01-18 12:03

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Lättare få hjälp med ledsagning


Sedan en dryg månad ska den som behöver särskild hjälp lättare kunna få ledsagning på drygt 120 tågstationer i landet. I Sörmland ska hjälp finnas i Eskilstuna, Flen, Katrineholm och Nyköping, och ska vara gratis för den som har behov.
2010-01-16 11:52

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Arbetslösheten i Sörmland prioriteras


Arbetsförmedlingen ska nyanställa 2000 personer i hela landet och Sörmland tillhör det län som prioriteras. Mellan 60 och 70 ska nyanställas i länet och flertalet hamnar i Eskilstuna, som drabbats hårdast av varsel. Det handlar i första hand om nya arbetsförmedlare, men också om nya...
2009-09-17 16:20

SR.se - Sörmland
[Liknande]

Nya pengar för yrkesutbildning


Sörmlands kommuner får statliga pengar för att satsa på ytterligare drygt 600 utbildningplatser för vuxna arbetslösa, de allra flesta med yrkesinriktning. Eskilstuna får flest platser, drygt 300. Nyköping får drygt 90 platser och utbildningsnämndens ordförande i Nyköping, Torbjörn Olsson, är nöjd med att länet fått...
2009-11-21 12:02

Sydsvenskan
[Liknande]

Svensk vinst inför EM


Sverige startade förberedelselägret inför handbolls-EM i Österrike, som börjar den 19 januari, med en 32-23-seger mot Egypten. Det var en jämn tillställning som inte andades träningsmatch särskilt mycket, det var full fart hela tiden. Speciellt i första halvlek. Sverige hade nästan ständigt ledningen...
2010-01-03 17:00

.